Για 2 δευτερόλεπτα δεν προκρίθηκε στους ολυμπιακούς Αγώνες η τετράκοπος

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟΝ ΘΩΜΑ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ

Άγγιξε την πρόκριση αλλά τελικά δεν τα κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο το πλήρωμα της τετρακώπου ανδρών ελαφρών βαρών με τους Καραμήτρο Θωμά (Ν.Ο.Κατερίνης), Γιάνναρο Σπύρο (Ε.Ν.Ο.Αιγυπτιωτών), Πέτρου Γιάννη (Ι.Ο.Θεσσαλονίκης) και Ντούσκο Στέφανο (Ν.Ο.Ιωαννίνων) που συμμετείχε στον Αγώνα Ολυμπιακής Πρόκρισης στη Λουκέρνη της Ελβετίας 22-24 Μαΐου.

Στους αγώνες που αποτελούσαν την τελευταία ευκαιρία που είχαν πληρώματα από όλο τον κόσμο να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν τον Αύγουστο στο Ρίο, η Ελλάδα συμμετείχε με 3 πληρώματα, χωρίς κανένα από αυτά να καταφέρει να πάρει μια από τις 2 πρώτες θέσεις στο αγώνισμά του, που εξασφάλιζαν το εισιτήριο για Ρίο.

Πιο κοντά στην πρόκριση, από τα Ελληνικά πληρώματα, βρέθηκε η τετράκωπος ελαφρών βαρών ανδρών, που αν και ήταν το νεαρότερο σε ηλικία πλήρωμα που μετείχε στο αγώνισμα, διεκδίκησε με σθένος και αξιώσεις την πρόκριση, μεταξύ 11 κορυφαίων πληρωμάτων. Τερματίζοντας πρώτο στον προκριματικό, πέρασε απευθείας στον τελικό (24/5) όπου σε μια πολύ δυνατή κούρσα διατήρησε την πρώτη θέση με βραχύ προβάδισμα στα πρώτα 1750 μέτρα, αλλά το πολύ δυνατό φίνις στα τελευταία 250 μέτρα των πληρωμάτων από την Ρωσία (1ο) και τη Γερμανία (2ο) άφησε το Ελληνικό πλήρωμα στη 3η θέση και εκτός Ολυμπιακών Αγώνων για μόλις 2 sec.

Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, Κώστας Καρυώτης δήλωσε σχετικά: « Όλη η οικογένεια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης διοίκηση, προπονητές, αθλητές, μέλη, γονείς αθλητών και φίλοι, παρακολουθήσαμε με κομμένη την ανάσα τον αγώνα και θέλουμε να συγχαρούμε το πλήρωμα της τετρακώπου και τον αθλητή του Ν.Ο.ΚΑΤ. Θωμά Καραμήτρο για την πολύ καλή εμφάνιση, τη σκληρή προσπάθεια και τη δύναμη ψυχής που επέδειξαν και κάνει όλους μας περήφανους ανεξαρτήτως του αποτελέσματος. Ήταν ένας ωραίος αγώνας που άξιζε να δοθεί. Ευχόμαστε στο Θωμά Καραμήτρο υγεία, δύναμη και καλή συνέχεια στην προσπάθειά του να φέρει ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις από όσες έχει ήδη χαρίσει στην Πιερία και τη χώρα μας. Στα 20 του χρόνια έχει καταφέρει πολλά, και μας έχει χαρίσει δυνατές στιγμές συγκίνησης και περηφάνιας. Το μέλλον του ανήκει.»

Ο προπονητής του Θωμά Καραμήτρου στον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης κος Γιώργος Μπικογιάννης δήλωσε: «Μετά την πρόκριση το περασμένο καλοκαίρι της Κατερίνας Νικολαίδου στους Ολυμπιακούς Αγώνες η κρυφή ελπίδα μας ήταν ότι θα καταφέρει να προκριθεί και ο Καραμήτρος στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση. Όλοι στον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης είχαμε πιστέψει ότι ο Θωμάς θα τα καταφέρει. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε πραγματικότητα. Οι αγώνες και ειδικά σε τόσο υψηλό επίπεδο είναι πολύ δύσκολοι και απαιτούν πολύ μεγάλη εμπειρία από τους αθλητές. Το ελληνικό πλήρωμα αποτελούνταν από πολύ νεαρούς αθλητές και είχε να αντιμετωπίσει τα έμπειρα πληρώματα της Ρωσίας και της Γερμανίας αλλά και της Ισπανίας και της Ιαπωνίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Καραμήτρος μετά την επιτυχημένη του πορεία ως έφηβος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην κατηγορία Ανδρών και έχασε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες πάνω στο νήμα. Είμαι σίγουρος ότι θα μας χαρίσει στο μέλλον αυτό που έδειξε ότι μπορεί να καταφέρει. Συγχαίρω όλους τους έλληνες αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν στον Αγώνα Πρόκρισης και τους εύχομαι να συνεχίσουν να αγωνίζονται με το ίδιο πάθος.»