3 μετάλλια για το Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης στη Πανελλήνια Συνάντηση Ανάπτυξης Κωπηλασίας 2016

Πολύ δυναμική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι 17 νεαροί κωπηλάτες και κωπηλάτριες που εκπροσώπησαν τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης στην 9η Πανελλήνια Συνάντηση Ανάπτυξης που διοργάνωσε η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία σε συνεργασία με το Ν. Ο. Μαυροχωρίου στη λίμνη της Καστοριάς, 9-10 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα της πολύ επιτυχημένης Πανελλήνιας Διοργάνωσης για αθλητές 12-14 ετών περιελάμβανε 10 αγωνίσματα και συγκέντρωσε 239 συμμετοχές από 23 συλλόγους. Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης πήρε μέρος σε 6 αγωνίσματα με 17 αθλητές και αθλήτριες που κατέκτησαν 3 μετάλλια, ένα από κάθε χρώμα, κατατάσσοντας το Ν.Ο.ΚΑΤ. στη 3η θέση στο Πίνακα Μεταλλίων του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανάπτυξης.

3 μετάλλια για το Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης στη Πανελλήνια Συνάντηση Ανάπτυξης Κωπηλασίας 2016

Αναλυτικότερα, την κατάκτηση της πρώτης θέσης πανηγύρισαν, σηκώνοντας το κύπελλο της διοργάνωσης, στο αγώνισμα διπλό σκιφ κορασίδων 12-14 ετών οι ταλαντούχες κωπηλάτριες Κατερίνα Κούρτη και Νένα Φυτοπούλου. Το αργυρό μετάλλιο στο αγώνισμα σκιφ παίδων 12-14 ετών κατέκτησε ο Σάββας Καριπίδης, τερματίζοντας στη 2η θέση ενός πολύ δυνατού τελικού όπου αν και δεν ξεκίνησε πολύ καλά ένα πολύ δυνατό φίνις του χάρισε το μετάλλιο. Επίσης ιδιαίτερα σκληρό συναγωνισμό αντιμετώπισαν και οι Νίκος Καλαμπάκας, Κώστας Κετσιτζόγλου, Κώστας Ζιώγας και Θανάσης Γκανάτσιος στον τελικό του τετραπλού σκιφ παίδων 12-14 ετών, όπου τερμάτισαν στη 3η θέση κρεμώντας στο στήθος τους το χάλκινο μετάλλιο.

Την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος της κατέκτησε και η Κυριακή Καρπούζα που τερμάτισε τελικά στην 5η θέση του σκιφ κορασίδων 12 ετών.

3 μετάλλια για το Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης στη Πανελλήνια Συνάντηση Ανάπτυξης Κωπηλασίας 2016

Στη δωδεκάδα του αγωνίσματός τους, κατάφεραν να προκριθούν οι: Ελένη Μπούσιου, που τερμάτισε 3η στον μικρό τελικό του σκιφ κορασίδων 12-14 ετών και κατατάχθηκε συνολικά στη 9η θέση, Κώστας Ντέιβι και Θανάσης Καρλέτσας στο διπλό σκιφ παίδων 12-14 ετών, που επίσης κατατάχθηκαν 9οι και Βασιλική Μαρέτη και Κωνσταντίνα Κωστοπούλου που τερμάτισαν 5ες στο μικρό τελικό του διπλού σκιφ κορασίδων 12-14 ετών και κατατάχθηκαν στην 11η θέση.

Παρά την αγωνιστικότητα που επέδειξαν, δεν κατάφεραν να περάσουν στη 12άδα του αγωνίσματός τους, οι: Νίκος Μπαλάτος, Γιώργος Μπούσιου, και Γιάννης Τρανός στο σκιφ παίδων 12-14 ετών (28 συμμετοχές) και Βασιλική Καριπίδου στο σκιφ κορασίδων 12-14 ετών (19 συμμετοχές).

Ο προπονητής του Ν.Ο.ΚΑΤ. κος Μπικογιάννης δήλωσε: «Eίμαι πολύ ευχαριστημένος από την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν όλοι οι αθλητές μας. Αν και πολύ μικροί σε ηλικία έδειξαν ότι ξέρουν να αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις και αυτό αποτελεί την καλύτερη παρακαταθήκη για το μέλλον. Ο επόμενος στόχος της ομάδας μας είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων και Κορασίδων στις 23 και 24 Ιουλίου στη λίμνη των Ιωαννίνων.»

DSC09949

Την προσπάθεια των νεαρών αθλητών στήριξε η Παγκόσμια πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Κατερίνα Νικολαΐδου, που βρίσκεται στην Καστοριά με την Εθνική Ομάδα, λίγες μέρες πριν την αναχώρησή της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ενώ στην Καστοριά βρέθηκαν για να παρακολουθήσουν τους αγώνες και πολλοί γονείς αθλητών και φίλοι του Ν.Ο.ΚΑΤ. δημιουργώντας μια πολύ ζωντανή ατμόσφαιρα.

Τους αθλητές, τον προπονητή Γ.Μπικογιάννη και τον αρχηγό αποστολής Κ. Μπούσιου συνεχάρη ο Πρόεδρος του Ν.Ο.ΚΑΤ. Κώστας Καρυώτης για την πολύ καλή εμφάνιση της αποστολής.