9 ΜΕΤΑΛΛΙΑ Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ
Με ιδιαίτερα ευνοϊκές καιρικές συνθήκες και τη συμμετοχή 145 πληρωμάτων πραγματοποιήθηκαν  στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 2 Οκτωβρίου  οι ετήσιοι διεθνείς αγώνες κωπηλασίας «28η ΡΕΓΚΑΤΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ» εις μνήμη Λεωνίδα Λούλη, με διοργανωτές το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης  .
Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης που συμμετείχε με ομάδα 33 κωπηλατών-τριών σε 14 από τα αγωνίσματα του προγράμματος, υπό την καθοδήγηση των προπονητών του τμήματος Γ.Μπικογιάννη και Κ.Φυτοπούλου κατέκτησε 5αργυρά  και 4χάλκινα μετάλλια.
Τα 5 αργυρά μετάλλια κατέκτησαν οι:
1) Χατζησαββίδης Χρήστος και Νάστος Σωτήρης στο αγώνισμα της δικώπου παίδων,
2) Τρανός Γιάννης και Ντέηβι Κώστας στο αγώνισμα διπλό σκιφ παίδων 12-14 ετών.
3) Μπούσιου Ελένη στο αγώνισμα σκιφ κορασίδων 12-14 ετών
4) Καραμήτρος Θωμάς και Κακούρης Νίκος στο αγώνισμα της δικώπου ανδρών και
5) Κυριακίδου Κωνσταντίνα, Τσαρούχα Μαρία, Κωστοπούλου Κατερίνα, Φυτοπούλου Παρθενόπη, Κούρτη Κατερίνα, Δανά Ζωή, Νικολαΐδου Δέσποινα, Μαρέτη Βασιλική και Ηλιάδου Νίκη (πηδ) στο αγώνισμα της οκτακώπου νεανίδων.
 τα 4 χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι:
1) Νικολαΐδου Δέσποινα και Δανά ζωή στο διπλό σκιφ γυναικών
2) Κυριακίδου Κωνσταντίνα, Τσαρούχα Μαρία, Κωστοπούλου Κατερίνα, και  Φυτοπούλου Παρθενόπη, στο τετραπλό σκιφ κορασίδων
3) Καρπούζα Κυριακή και Χατζησαββίδη Δήμητρα στο διπλό σκιφ κορασίδων 12 ετών
4) Κωστοπούλου Ελευθερία στο σκιφ κορασίδων 12 ετών.
Στην 4η θέση του αγωνίσματος τους κατατάχθηκαν οι:
1) Τσιαλός Δημήτρης και Γραμματόσης Νίκος στο διπλό σκιφ παίδων.
2) Οι κορασίδες Κούρτη Κατερίνα και Δανά ζωή στο διπλό σκιφ νεανίδων
3) Οι παίδες Χατζησαββίδης Χρήστος, Νάστος Σωτήρης, Μαχαιρίδης Κυριάκος, Ζαβαντίας Κωνσταντίνος, Καριπίδης Σάββας, Γραμματόσης Νίκος, Τσιαλός Δημήτρης, Ζιώγας Κώστας, και Μπούφτας Μανώλης(πηδ) στο αγώνισμα της οκτακώπου εφήβων και
4) Ο Μπούσιος Γιώργος στο σκιφ παίδων 12-14 ετών,
Ενώ στη 5η θέση κατατάχθηκαν η Ηλιάδου Νίκη στο αγώνισμα σκιφ κορασίδων και η Καριπίδου Βασιλική στο σκιφ κορασίδων 12-14 ετών. 
Ακόμη, παρά την πολύ καλή αγωνιστική τους εμφάνιση δεν κατάφεραν να πλασαριστούν στην κορυφαία  εξάδα του αγωνίσματός τους, τα πληρώματα: του διπλού σκιφ κορασίδων με τις Καλαϊτζίδου Αναστασία και Μαρέτη Βασιλική (9η θέση), του τετραπλού σκιφ παίδων με τους Κετσιτζόγλου Κωνσταντίνο, Καλαμπάκα Νίκο,  Μπούφτα Μανώλη και Γκανάτσιο Αθανάσιο (11η θέση) και Χατζησαββίδη Χρήστο, Νάστο Σωτήρη, Μαχαιρίδη Κυριάκο και Ζαβαντία Κωνσταντίνο(7η θέση) καθώς και του σκιφ παίδων, με τον Τσαχουρίδη Σεραφείμ(11η θέση).
Την αποστολή συνόδεψαν ο Πρόεδρος του Ν.Ο.ΚΑΤ. Κώστας Καρυώτης και μέλη του Δ.Σ. ενώ τη προσπάθεια των αθλητών στήριξαν με την παρουσία τους, πολλοί γονείς, συναθλητές, μέλη και φίλοι του Ναυτικού Ομίλου.
Την τελευταία αγωνιστική εμφάνιση για το 2016 (αφού τον Οκτώβριο λήγει η αγωνιστική περίοδος στη κωπηλασία) πρόκειται  να πραγματοποιήσει το κωπηλατικό τμήμα του Ν.Ο.ΚΑΤ. την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στους διασυλλογικούς αγώνες «Δανιόλεια 2016»που διοργανώνει ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης στη Θεσσαλονίκη.
Ο Έφορος Δημ.Σχέσεων του Ν.Ο.ΚΑΤ.
Κώστας Σακκάς