Γνωρίστε τον Όμιλο

Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης, εδώ και σχεδόν έξι δεκαετίες μετά την ίδρυσή του, παραμένει το μοναδικό Ναυταθλητικό ενεργό Σωματείο του Νομού Πιερίας, ενός νομού με ακτές τόσο μοναδικές, τόσο για την μεγάλη έκτασή τους, όσο και για την ποικιλομορφία των διακοπών που προσφέρουν. Οι ακτές της Πιερίας εκτείνονται σε μήκος πάνω από 70 χλμ., από τονικισμό των Νέων Πόρων και τις παρυφές του μυθικού Ολύμπου, μέχρι το Δήμο Μεθώνης και τον υδροβιότοπο του Αλιάκμον.

Από τις τάξεις του Ομίλου έχουν αναδειχθεί κάποιοι από τους μεγαλύτερους Έλληνες αθλητές Ιστιοπλοΐας και Κωπηλασίας. Ξεκινώντας από την Κατερίνα Νικολαίδου, 4η στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης και με 8 παγκόσμια χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια σε αντίστοιχους αγώνες στην κατοχή της. Τον Ολυμπιονίκη Κώστα Καρυώτη, τους τέταρτους στην Ολυμπάδα νέων Θωμά Καραμήτρο και Νίκο Κακούρη.

 

Στα χρόνια λειτουργίας του, πολλές φορές συνέβαλλε και συνεχώς προσπαθεί να δημιουργήσει περιβαλλοντική συνείδηση και να εξυψώσει το επίπεδο θαλάσσιας ασφάλειας στους αθλητές και τα μέλη του, μέσα από μια συντονισμένη προσπάθεια πληροφόρησης, επιμόρφωσης και κινητοποίησης όλων, από τον δάσκαλο, τον γυμναστή του σχολείου, τον καθηγητή, τον προπονητή, μέχρι και τον τελευταίο αθλητή του. Πολλές φορές οργάνωσε καθαρισμούς ακτών, επιμορφωτικά σεμινάρια θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης, συμμετείχε ενεργά στο πρόγραμμα «δρόμος του δελφινιού» συνεργαζόμενος με το Λιμεναρχείο Κατερίνης.