Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας η Κατερίνα Νικολαϊδου

Για το Βραδεμβούργο της Γερμανίας αναχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης 3/5 η Κατερίνα Νικολαΐδου, όπου θα λάβει μέρος με τα χρώματα της Εθνικής μας Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Ανδρών-Γυναικών που θα διεξαχθεί το τριήμερο 6-8 Μαΐου.

Η πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης που κατέχει τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης στο σκιφ γυναικών ελαφρών βαρών τα έτη 2013 και 2014, καθώς και το ρεκόρ καλύτερου χρόνου στο ίδιο αγώνισμα, φέτος θα αγωνιστεί μαζί με την πρωταθλήτρια του Ε.Ν.Ο.Α. Σοφία Ασουμανάκη στο διπλό σκιφ γυναικών, αγώνισμα στο οποίο το Ελληνικό πλήρωμα έχει κατακτήσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016 τον ερχόμενο Αύγουστο.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα φέτος θα πάρουν μέρος 500 αθλητές από 34 χώρες σε 197 πληρώματα και αναμένεται να διεξαχθούν πολύ δυνατές και ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις μεταξύ των κορυφαίων πληρωμάτων της Ευρώπης που μόλις 3 μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένα.

Η Ελλάδα συμμετέχει στη διοργάνωση με τα 2 Ολυμπιακά πληρώματα που έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Ρίο, το διπλό σκιφ γυναικών με τις Νικολαΐδου-Ασουμανάκη και την τετράκωπο ανδρών με τους Χρήστου-Τσίλη-Τζιάλα-Αγγελόπουλο.